Önthető szilikon termékek, RTV 2 szilikon , kétkomponensű formázó és lenyomat anyagok , szilikon paszta termékek 

Hogyan készítsünk másolatot szilikon öntőformával

 


 Tartalomjegyzék:                   1  --  Hogyan lészítsek reprodukciót, RTV-2 szilikongumi segítségével ?

                                     2  --  Mire kell figyelni a különböző reprodukáló anyagoknál?Hogyan lészítsek reprodukciót, RTV-2 szilikongumi segítségével ?

 

kétkomponensű szilikon öntőforma
kétkomponensű szilikon öntőforma
    

Először hozzuk formába az öntőformát.

Az öntőforma csak akkor fog előírásszerűen viselkedni,ha minden reakcióba léphető anyag, elpárolgott már a kikeményedett RTV-2 szilikongumiból.
Azoknál az öntőformáknál,amik Silorub DS P kétkomponensű szilikon anyagból készültek a modellről történő leválasztás után azonal használhatóak.

A Silorub DS F anyagokból készült öntőformákat öntvények elkészítése előtt 48 - 72 óráig szobahőmérsékleten kell tárolni. A pontos tárolási idő függ a kikeményedéshez szükséges időtől és a vastagságtól.
Ugyanerre az eredményre jutunk, ha az öntőformát 24 órán keresztül szobahőmérsékleten tároljuk, és jól szellőző kemencében 70 °C- fokon utókeményítjük. Általában igaz, hogy a rétegvastagság centimétereire számolva 6 óra tárolás szükséges.

Hogyan készítsünk reprodukciót egyrészes tömböntőformából?


Helyezzük az előkészített öntőformát egy megfelelő egyenes vagy enyhén lejtős ajzatra. Az előkészített, és szükség szerint légtelenített reprodukáló anyagot lassan öntsük az öntőformába: ugyanakkor az öntőformát rázzuk / vagy rezgessük úgy, hogy a reprodukáló anyag a forma minden részletébe befolyjon, levegő bezáródása nélkül.
Amint az anyag megszáradt, válasszuk le az öntvényt úgy, hogy a másik oldaláról kinyomjuk a formából, és a formát visszahajlítjuk eredeti formába.


Hogyan készítsünk reprodukciót kétrészes tömböntőformából?


A lezárók segítségével pontosan illesszük össze az öntőforma részeit és tűzzük össze vagy textilcsíkkal kössük össze.
Az elkészített és szükség szerint légtelenített reprodukáló anyagot a beöntő nyílás(ok)on keresztül egy tölcsér segítségével lassan töltsük be. Ezzel egyidejüleg az öntőfolmát rázzuk úgy, hogy a reprodukáló anyag a folma minden részletébe belefolyjon, a levegő bezáródása nélkül.
Amint a levegőnyilásokban megjelenik a reprodukáló anyag, hadjuk abba a betöltést.
Amint az anyag megszáradt, az öntőforma darabjainak eltávolításával válasszuk le az öntvényt.

Hogyan készítsünk reprodukciót egyrészes héjöntőformából?


Hellyezzük az előkészített öntőformát a támasztékban egy megfelelő egyenes, vagy enyhén lejtős aljzatra.
Az előkészített, és szükség szerínt légtelenített reprodukáló anyagot lassan öntsük az öntőformába, ugyanakkor az öntőformát rázzuk úgy, hogy a reprodukáló anyag a forma minden részébe befolyjon, levegő bezáródása nélkül.
Amint a reprodukáló anyag megszáradt vegyü le a támasztékot és a hélyöntőformát az öntvényről.


Hogyan készítsünk reprodikciót kétrészer héjöntőformából?


A lezárók segítségével pontosan illeszük össze az öntőforma és a támaszték részeit. Gipsz támaszték esetén csíptessük őket össze.
A poliészter és epoxigyanta réteget csavarozzuk össze, vagy textilcsíkkal rögzítsük egymáshoz.
Az előkészített és szükség szerint légtelenített reprodukáló anyagot a beöntő nyílásokon keresztül lassan töltsük be. Ezzel egyidejüleg az öntőformát rázzuk úgy, hogy a reprodukáló anyag a forma minden részebe befolyjon, levegő bezáródása nélkül.
Amikor a légzőnyílásokban megjelenik a reprodukáló anyag, hagyjuk abban a betöltést.
Amint az anyag megszáradt, vegyük le a támasztékot és a héjöntőformát az öntvényről.

önthető szilikon leválasztása
önthető szilikon leválasztása


Mire kell figyelni a különböző reprodukáló anyagoknál?


Viasz

A viaszok nem támadják meg nagymértékben a Silorub DS-ből készített öntőformákat. Ezzel együtt viszont, az öntőforma hajlamos bizonyos mennyeségű viaszt magába szívni. Ezért van az, hogy a gyakran használt öntőformák felszínén viasz lerakódások keletkeznek, amelyek pontatlan reprodukciót eredményezhetnek.
Óvatos alkoholos lemosás eltávolíthatja a lerakódásokat, de a szilikon öntőforma akkor válik ismét eredeti állapotúvá, ha a viaszt 150 °C-os sütőben kiolvasztjuk belőle.
Helyezzük a szilikongumi öntőfolmát fejjel lefelé az aljzatra, hogy a megolvadt viaszt felfogjuk.
Öntés előtt hevítsük az öntőformát a viasz olvadásipontja fölé, ezzel elérhetjük, hogy a viasz az öntőforma felszínén lévő legkisebb részletbe is belefolyjon.

Gipsz

A gipsz a Silorub DS öntőformákat gyakorlatilag alig befolyásolja. A friss öntőformában készült első öntvények felszínén kialakulhatnak légbuborékok az öntőformának a gipsz oldattól való gyenge nedvesedésének köszönhetően. Ez úgy előzhető meg, hogy a friss öntőformát bekenjük lágy, szappanos vagy mosogatószeres oldattal, esetleg gipsz péppel. Ezt a kezelést néhány öntés után abbahagyhatjuk.

Élelmiszerek

A Silorub DS kétkomponensű szilikon öntőformákat gyakran használják étkezési célra készült formák előállítására is, pl.: csoki-, marcipán-, vagy fagylalt figurák készítésére.
Kérjük, ellenőrizze az országában érvényes élelmezésbiztonsági jogszabályokat!
A kész szilikon öntőformát minden esetben használat előtt legalább 4 órán keresztül 200 °C-on kell hevíteni, ( hőkezelni ) hogy az illó részecskék eltávozzanak.  Élelmiszeripari szilikon öntőforma készítéséhez, kizárólag Silorub ds K FOOD katalizátort használjon. Figyelem ! Élelmiszer formázásához csak élelmiszeripari katalizátorral kevert gumit használjon, más katalizátor mérgezést okozhat !


Telítetlen poliészter gyanták

Minél magasabb a sztirol tartalom és a keményedési hőmérséklet, annál jobban támadja a gyanta az öntőformát. Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb öntvényszámot elérjük, különösen fontos, hogy az öntőformát redszresen melegítsük, hogy a RTV-2 szilikongumit magvastagító sztirólt eltávolítsuk.

Poliuretán gyanták és habok

Ezeknek az összetevőknek az RTV-2 szilikongumira kifejtett maró hatása az alábbi sorrendben növekszik: kiöntőgyanták, rugalmas habok, kemény habok. A ahbok maró hatása a habosító közeg növelésével nő.
A kiöntő poliuretán habokhoz nyomásellenálló öntőformákat kell használni, illetve a bevésések mélységétől függöen a speciális Silorub DS P termékeket.

 

önthető szilikongumi forma          szilikon sablon
                                        önthető szilikongumi forma                           szilikon sablon

 
RTV-2  szilikonok , formázó és lenyomat anyag , hőálló szilikon masszák ( kenhető szilikonok ), szilikon öntőanyagok  - szilikon formagumi termékek szilikon öntőformák készítéséhez. - szilikon gumi öntőfora felhasználásra

Silorub RTV-2 Kétkomponensű szilikongumi termékek önthető szilikon termékcsaládot ajánljuk:

Ajánlott felhasználási területek:   gépészet , szobrászat , épületszobrász , restaurátor, nyomrögzítés , múzeumok , régészet , cukrász , kézműves , állatkert , modell , valamint a magánszférában, kreatív hobbi célokra.

Ajánlott alklamazázok:
öntőforma készítésgipsz stukkó készítés , műgyanta öntés , gipsz tárgyak öntéséhez , stukko készítés, gipsz minták öntésére, kerti díszítő elemek , szobrok másolás , különböző tárgyak reprodukálása , elektronikai alkatrészek beágyázására - kiöntésére , viasz figurák készítéséhez, különböző vetületű nyomok rögzítési feladataira , színházi díszletek - dísztárgyak készítéséhez , épületszobrászati díszítő elemek másolására - gyártására , restaurálási feladatokra , alacsony olvadáspontú fémek öntésére ( csatok , gombok , ólom katonák , horgász ólom nehezékek másolására - sokszorosításához ), ékszerek készítéséhez , gyertya öntésre , élemiszeripari felhasználás - édesipari, cukrászati termékek előállításához :  marcipán figurák , csokoládé formák , fagylalt figurák , zselés és cukor formák készítéséhez.

 

 

Silorub RTV-2 önthető szilikonok megvásárolhatók:

BONDEX KFT - Szilikontechnika
Szilikon termékek szaküzlete:

1078 Budapest, Murányi utca 48.
Nyitva: munkanapokon H - P  8,00 - 16,00 h.


Szaküzletünkben bankkártya elfogadó terminál üzemel.
Telefon / Fax: 06 1 220 9177 , 273 0504
Mobil: 06 20 433 0413 , 06 20 922 6073
Egyéb Silorub  termékcsalád választékunk:

 
tovább a szilikon webshopba
tovább az önthető szilikon webshopba

Szilikon webshop - kattintson a képre )

 
Silorub önthető szilikongumi termékcsalád
Silorub önthető szilikongumi termékcsalád
ÖNTHETŐ SZILIKON , kétkomponensű szilikongumi , szilikon paszta , RTV-2    |   1078 Budapest, Murányi utca 48.
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu